Élet-Stílus

Van megoldás a makacs vállfájdalomra

nyakfájdalom (nyakfájdalom)
nyakfájdalom (nyakfájdalom)

A főleg ránctalanításra használt botox a makacs váll- és nyakfájdalom elleni s hatékonynak bizonyul.

Az Amerikai Aneszteziológus Társaság éves konferenciáján bemutatott kísérletben 118 olyan beteg vett részt, akik több mint két hónapja tartó fájdalomtól szenvedtek, és korábban már sikertelenül kipróbáltak egy fájdalomcsillapító gyógyszert.

Az alanyok egy része A típusú botulinum toxin (Botox) injekciókat kapott, a többiek pedig placebót. Az eredmények azt mutatták, hogy a Botoxot kapott betegek a fájdalomérték sokkal nagyobb csökkenését tapasztalták, mint a placebo csoport. A kutatást végző Los Angeles-i Kalifornia Egyetem munkatársai azt is kimutatták, hogy a Botox injekciókat kapott betegek a heti fejfájások számában is csökkenést tapasztaltak, ráadásul fejfájásaik enyhébbek lettek.Általános életminőségük is javult, mert a fájdalom kisebb valószínűséggel akadályozta hétköznapi tevékenységeiket, alvásukat és szórakozásukat.

A kutatók úgy vélik, eredményeik azt jelzik, hogy a Botox jó alternatíva lehet a krónikus nyak- és vállfájdalomban (miofaszciális fájdalom szindrómában) szenvedő betegek számára, akik esetében a hagyományos kezelések, például a gyulladáscsökkentő gyógyszerek, szteroidok, izomlazítók, fizikoterápia és viselkedésterápia kudarcot vallottak.

Ha kíváncsi arra, a ránctalanításon kívül még mire jó a botox, kattintson ide.

Forrás:

Fáj a válla? Botoxot neki! (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik