Élet-Stílus

„Inkább lenne halálos beteg”

Egy amerikai keresztény férfi, Timothy Kurek egy évig játszotta, hogy homoszexuális. Így akarta megtudni, min mennek keresztül a melegek. Könyvet írt sokkoló tapasztalataiból.

Bár Timothy Kurek heteroszexuális, az elmúlt egy évben mégis elhitette családjával és barátaival, hogy meleg. Mindezt azért, mert a saját bőrén akarta megtapasztalni, mi mindenen megy keresztül az, aki nyíltan vállalja a szerettei előtt másságát.

Az amerikai Tennessee-ben élő, szigorú vallásos családból származó Timothy az ABC News-nak mesélt a tapasztalatairól. „Az iskolában azt tanítják, hogy higgy Istenben, és hogy az egyetlen dolog, amit egy meleg barátodnak tanácsolhatsz, hogy bánja meg a bűneit, és változtasson, hogy a mennybe juthasson. Úgy alakult, hogy egy nagyon közeli ismerősöm bevallotta, hogy leszbikus. Nemcsak nekünk, a barátainak, hanem a családjának is. Később aztán nekem sírta el, milyen elutasítóak vele szemben. Én pedig ahelyett, hogy megpróbáltam volna együtt érezni, arról próbáltam meggyőzni, hogy még változhat.”

Timothyt megdöbbentette saját reakciója, ezért eldöntötte, hogy egy évre meleg lesz. „Meg kellett tapasztalnom, milyen az érem másik oldala: teljesen váratlanul bejelentettem a szüleimnek, a családomnak és persze a barátaimnak is, hogy meleg vagyok.” Az igazságot a hamis „coming out”-ról csak kevesen tudták: Timothy egyik nénikéje, egy közeli jó barátja és egy meleg barátja, akit megkért, hogy a családja előtt játssza el a szerelmét.

A fiú az interjúban elmondta, hogy közvetlenül a bejelentése után a barátai 95 százaléka teljesen eltűnt, minden kapcsolatot megszüntettek vele. A családja is elutasító volt, különösen az édesanyja. „Egyik alkalommal beleolvastam édesanyám naplójába, amiben az állt, hogy szívesebben hallaná, hogy halálos betegségben szenved, minthogy együtt éljen a gondolattal, hogy a fia meleg. Idővel szerencsére ő is megenyhült, és elfogadott ebben az új helyzetben is” – tette hozzá.

Az egy év tapasztalatairól Timothy most könyvet ír, amit nemsokára ki is adnak. A fiú sietett leszögezni, hogy a könyvből befolyó teljes bevételt olyan otthontalan fiataloknak adja, akik másságuk miatt kerültek kiszolgáltatott helyzetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik