Élet-Stílus

A mosatlan miatt sok a válás

A hűtlenség mellett a legtöbb kapcsolatot a ház körüli teendők teszik tönkre.

Legalábbis erre jutott az a közelmúltban készített felmérés, ami szerint 10-ből legalább 3 pár a takarítás és a mosatlan miatt megy szét. Egész pontosan amiatt, hogy a ház körüli teendőkből nem mindkét fél veszi ki a részét egyformán.

A felmérést megrendelő tisztítószer-forgalmazó szóvivője elmondta, bár a házimunka körüli feszültségek első ránézésre apróságnak tűnnek, épp amiatt, mert a kérdés akár napról napra is előkerülhet, a végén komoly veszekedések forrásává válik, súlyos esetben – kompromisszumok hiányában – pedig váláshoz is vezethet.

Ami a párokat illeti, 59%-uk úgy vallott, nem tudja elképzelni, hogy olyan partnerrel éljen együtt, aki máshogy gondolkodik a tisztaságról és a higiéniáról, mint ő. Ennek ellenére a gyakorlat azt mutatja, a párkeresők mégis sokszor szőnyeg alá söprik ezt az elhatározásukat, amikor az „igaziról” van szó, a válásoknak ugyanis legalább 35%-át olyan nézeteltérések okozzák, amelyekben komoly szerepet kapnak a ház körüli teendők: például az, hogy az egyik fél nem képes a szennyest a szennyestartóba tenni, vagy hogy a mosatlan poharakat, tányérokat nem viszi ki maga után.

A párkapcsolati szakemberek szerint az ilyen és ehhez hasonló problémákat kevésbé romantikus módszerekkel lehet megoldani: már jó előre ki kell osztani a családban, hogy ki melyik házimunkáért felelős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik