Élet-Stílus

Pucér testekről sushiznak az amerikaiak

sushi (sushi, )
sushi (sushi, )

Óriási siker Miamiban az az étterem, ahol a nyers halat meztelen testeken tálalják.

Így hirtelen nem tudjuk eldönteni, hogy vajon melyik ijesztőbb: az hogy létezik olyan étterem, ahol tényleg az az „extra”, hogy tányér helyett meztelen modelleket használnak, vagy az, hogy erre a „tálalási módra” már bevett szakszó is létezik.

Mert bizony létezik, éspedig a „nyotaimori”, ami egész pontosan a sushi vagy épp a sashimi meztelen testekre történő tálalásának művészetét jelenti. A műfajban egyelőre azonban csak egy étterem méghozzá a miami Kung Fu Kitchen & Sushi jeleskedik, és egyelőre ők is csak szeptember 30-ig.

Nem új hóbort:
Bár Japánban szokatlan az étellel kapcsolatos ilyesfajta játék, a testsushi bizony az ő találmányuk. Már évtizedek óta gyakorolták, mire felkeltette a külföldi média érdeklődését.

Ahhoz, hogy valakin ételt tálaljanak fel nem elég csak szimplán letusolnia és nyugodtan feküdnie: az élő tányérnak meg kell tanulnia mindekelőtt teljesen mozdulatlanul feküdnie, kis levegőket kell vennie, és el kell viselnie a különféle érintéseket is.

A világ országaiban egyébként nem egyformán lelkesednek a testeken feltálalt sushiért: Kínában például higiéniai okokra hivatkozva betiltották. Míg a Amerikában és a Nyugat-Európában egyre népszerűbb, különösen születésnapokra, évfordulókra, lány- és legénybúcsúra kérik.

Az egyenként 15 fős társaságok – elsősorban lány- és legénybúcsú résztvevők – ízlés szerint választhatnak, hogy férfi vagy épp női testről szeretnék az ételt fogyasztani. Az étterem kifejezetten erre a célra alkalmazott több dekoratív férfi és női modellt is, akik munka közben még csevegnek is az étterem vendégeivel. (Amitől szerintünk az egész csak még bizarrabbá válik.)

Az attrakció – amiről ide kattintva videót nézhet – egyébként még csak nem is olcsó: egy társaságnak egy estére 500 dollár, vagyis több mint 100 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik