Élet-Stílus

Fejfájás ellen is jó az önkielégítés

Gondolatban gyakran foglalkozunk vele, magányos óráinkban ezzel lazítunk - mégis szégyelljük. Ha nem bűn az önkielégítés, akkor miért ne beszélhetnénk róla?

Egy férfi szemében a magánélete sokszor ugratás és vicc tárgya, ám a nők ebben a témában sokkal konzervatívabbak. Tapasztalataikat a legjobb örömszerzési eszközökről és azok jótékony hatásairól csak néhányan beszélik meg társaságban. Ritka ugyanis – még barátnők között is – hogy a maszturbációra terelődne a szó beszélgetés közben, habár szexterapeuták szerint ez akár természetes is lehetne.

A női önkielégítés sokféle lehet

Az őszinte és hűséges párkapcsolatban élő nők gyakran éreznek bűntudatot, ám terapeuták szerint erre egyáltalán nincs okuk. Előfordulhat, hogy a partner fáradt vagy nincs a városban, esetleg más okból elérhetetlen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nőnek nélkülöznie kellene a szexualitást. A gond csupán az, hogy nők nagy része úgy véli, hogy a maszturbáció semmiképpen nem természetes.

A két legegyszerűbb eszköz a nőknek az önkielégítésre: az ujjaik és a vibrátor. Egy 2056 fővel végzett felmérésben – melyet Debby Herbenick, PhD, MPH, az Indiana Egyetem Szexuális Egészség Előmozdításáért Centrum társigazgatója vezetett – 18 és 60 év közötti nőket kérdeztek, és kiderült, hogy több mint a felük használt már vibrátort maszturbáció vagy közösülés során. A vibrátorokon túl a legkedveltebb örömszerző eszköz például az elektromos fogkefe alja, a hajkefe nyele vagy éppen fürdés közben a zuhanyrózsa.

Sok tudós tart a vibrátor okozta mellékhatásoktól, például a nemi szervek zsibbadtságától, fájdalmától. Herbnick felmérése kimutatta, hogy a megkérdezett nők kevesebb mint 30 százaléka tapasztalta ezeket a mellékhatásokat. Egy másik szakértő – Frank Sommers, MD, torontói pszichiáter – attól tart, hogy a túlzott használat érzéketlenné teheti a nőket az együttlétek során. “Mindig azt mondom a pácienseimnek, hogy tekintsenek úgy a vibrátorra, mint a tejszínhabra – nem akarhatsz azt enni mindennap.” Sommers véleménye szerint az eszköz használata olyan intenzív élményekhez szoktatja a szervezetet, hogy a természetes nemi aktust a nő már nem találja kielégítőnek. Az alábbiakban négy olyan tényt sorakoztatunk fel a maszturbációról, amit minden nőnek érdemes ismernie.

Hangulatjavító – az együttlét kötelezettsége nélkül

Lelkileg is feltöltődhet az a nő, aki önkielégítést végez. Kathleen Segraves, PhD, szexuálterapeuta, a Case Western Reserve Egyetem pszichiátria professzora és a Metrohealth Medical Center, Ohio terapeutája szerint “segíthet túllépni a rossz hangulaton”. Kiköti, hogy ez nem egyenlő az orvosi értelemben vett hangulatzavarral, csupán a szürke hétköznapokon segít túllendülni.

“Nem zavar senki közben, csak saját magadra kell figyelned, nem kell arra koncentrálnod, hogy a partnerednek is jó legyen” – mondta. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem szereted a partneredet. Csupán annyi, hogy néha szükséged van arra, hogy csak önmagaddal foglalkozz. Sokaknak frusztráló érzés, hogy a nemi aktus során a kielégülés szinte lehetetlenné vagy nagyon körülményessé válhat. Dr. Segraves szerint az önkielégítés során nincs szükség saját magunk sürgetésére, nem kell attól tartanunk, hogy a partnerünk hamarabb jut el a csúcsra, illetve nem kell színlelnünk az orgazmust – már megint!

Ha szeretné tudni, még milyen jótékony egészségügyi hatása lehet az önkielégítésnek, kattintson ide.

Forrás:

Az önkielégítés 4 jótékony egészségügyi hatása (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik