Élet-Stílus

A 10 éves még túl fiatal, hogy meztelenül fotózzák?

A tinimodellek úgy öltöznek, sőt úgy is viselkednek, mint a huszonéves kollégáik, pedig a többségük alig múlt 10.

Thylane Loubry Blondeau legelőször akkor került heves összetűzések középpontjába, amikor az akkor 10 éves kislányról a francia Vogue-ban jelent meg fotósorozat. Ebben a kislányt magas sarkú cipőben, felnőtteknek is erős sminkben és leopárdmintás háttér előtt fotózták.


Az első botrányt a Vogue-sorozat kavarta

A kritikusok természetesen azonnal szót emeltek a sorozat ellen, ami szerintük hozzájárul, hogy ma már a gyereklányokra is szexuális tárgyként tekintsenek bizonyos emberek. Arról nem is beszélve, hogy éppen akkor állít elérhetetlen, irreális mintaképet a gyerekek elé, amikor egyre többen esnek áldozatául például az anorexia evési rendellenességnek.

Most újra Thylane van a figyelem középpontjában, ezúttal egy olyan fotósorozattal, amin a kislány meztelen felsőtesttel pózol a kamerának.


Pózolhat meztelenül?

Bár azt a kritikusok is elismerik, hogy a gyerekmodellekre szükség van – például azért, hogy bemutathassák egy híres divatház kifejezetten gyerekeknek készült kollekcióját -, a Thylane-éhez hasonló kollekció mégsem erről szól. Szerintük az ilyen kislányok fel sem fogják, hogy egy-egy ehhez hasonló merész sorozat, milyen veszélyeket rejthet, még akkor sem – ha csakúgy, mint Thylane – 5 éves koruk óta biztos helyük van a legnagyobb kifutókon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik