Élet-Stílus

Készítsünk müzlit házilag!

Egyszerű és csak olyan anyagokat tartalmaz, amiket szeretünk.

Müzlit otthon is bármikor csinálhatunk magunknak, nem szükséges mindig az előre csomagolt változat mellett dönteni. Az elkészítése roppant egyszerű, és előnye, hogy csakis olyan alapanyagokat tartalmaz, amit szeretünk.

Ha házi müzli készítésére adjuk a fejünk, első lépésként meg kell vásárolni minden olyan alapanyagot, amit szeretünk egy müzliben, pl. a kedvenc gabonapelyhet, mely lehet zabpehely, árpapehely, kukoricapehely, természetes natúr változatban, egyéb dúsítóanyagokat – olajos magvakat, csonthéjas gyümölcsöket, kókuszchipset, és a száraz, aszalt gyümölcsöket.

Ha ezzel megvagyunk, egyszerűen csak összekeverjük az alapanyagokat, és vákuumzárású üvegbe téve hónapokig gond nélkül eláll. Friss gyümölccsel és joghurttal vagy gabonaitallal nyakon öntve máris kész a tápláló reggeli.

Ha még finomabb ízt szeretnénk elérni, akkor meg is piríthatjuk a választott alapanyagokat. Ez a változat viszont nem áll el olyan sokáig, hiszen a sütéséhez zsiradékot használtunk. 3-4 napig érdemes hűvös helyen tárolni.

Ha kíváncsi a kevert és a pirított műzli receptjére, kattintson ide.

Forrás:

Készítsünk müzlit házilag! (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik