Élet-Stílus

Divatmajom vagy trendcica?

Tagadhatatlan, a nők kivétel nélkül imádják az éppen aktuális divatirányzatokat. A káprázatos ruhák, a fényes cipők, flitteres vagy szőrmés kiegészítők színes palettáján válogathatnak évről-évre, évszakról-évszakra.

A divatdiktátorok mindig valami új kreációval robbannak be a piacra, vagy éppen az előző korok csini cuccait szabják át. Mindegy, hogy csíkos vagy pöttyös, bő vagy szűk, színes vagy fekete: viseljük, mégpedig a saját ízlésünk szerint. Ami, bár mindenkinek egyedi, mégis némi hasonlóság felfedezhető, még korosztályonként is.

Egy adott időszakban uralkodó trend meghatározza ruhatárunk kellékeit. A divatmágnások persze más rucikat terveznek a bimbózó “huszasoknak” és a viruló “ötveneseknek”. De ki követi inkább a divatot?

Réka 22 éves, imád öltözködni. Reggelente órákat áll a gardrób előtt, azon tűnődve, hogy aznap éppen milyen viseletet öltsön magára. Saját bevallása szerint, a hangulata határozza meg megjelenését.” Rengeteg ruhám van, mondhatom mániákusan járok-kelek az áruházakban, hogy igazodjak az aktuális divathoz. Persze, csak azt veszem meg, ami a stílusomhoz passzol. Szeretem a pasztell színeket, az egyszerű, mégis dögös szabásokat. Reggelente abba bújok bele, amihez éppen kedvem van, de összességében elmondhatom: kiegészítő nélkül soha nem indulok el. Szeretem a karkötőket, a fülbevalókat és egyáltalán minden bizsu ékszert. Azt hiszem, nem vagyok valamiféle csodabogár, a mai lányok nagy többsége vonzó és divatos akar lenni, és a pasiknak tetszeni. Tudom, ez pénz nélkül nem megy, de egyenlőre megtehetem.”
Persze nem minden fiatal gondolkodik úgy, mint Réka. Saci 25 éves, és ő is szívesen hord divatos ruhákat. De nem viszi túlzásba, csak éppen annyira, hogy vonzó nőnek érezze magát.” Hazudik, aki azt mondja, nem szereti a divatot. Szeretek csinos lenni és úgy gondolom, minden igazi nő számára jólesik egy-két hódoló tekintet. Azonban vigyázni kell, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára. Nem kell több tízezreket elkölteni egy bevásárlóközpontban, főként azért nem, mert a pénzünkért nem mindig kapunk minőséget. Ha veszek egy darabot, azt akár évekig is hordhatom, addig amíg jól érzem magam benne. A mai tinik viselkedése viszont elkeserít, néha túlzásba viszik a vásárlási kényszert. Megfontoltan kell válogatnunk, úgy, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkbe, és egyúttal a saját stílusunkat kövessük.”

Mi újság a középkorú hölgyekkel?

Dorka tavasszal töltötte be 50. születésnapját. Csinos, karcsú, szőke nő. Viseletét saját stílusa és 23 éves lánya határozza meg.” Szerintem, egy ötvenen túli nő, asszony is sokat tehet a szépségéért, vonzó megjelenéséért. Nem mondhatom, hogy napi rendszerességgel járom a butikokat, sőt…Van két lányom, a kisebbik még otthon lakik, és általában együtt gondozzuk a ruhatáramat. Szeretem a szép kreációkat, de nem költök “milliókat” arra, hogy megfeleljek az éppen uralkodó trendnek. Érezzem jól magam, szeressen a férjem, csak ez számít!”

A végső következtetést vonja le mindenki a saját belátása szerint. Egy azonban biztos: hiúságunknak, megfelelési vágyunknak, önérzetünknek kapóra jöhet egy csinos ruhadarab, csak az nem mindegy milyen áron…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik