Élet-Stílus

A férfiak keverik a munkát és a magánéletet

Képtelenek leszakadni a netről. Ha otthon vannak, akkor is dolgozniuk kell.

Magyarországon különösen a férfiak számára nehéz a szakmai és a magánélet szétválasztása: míg az erősebb nem képviselőinek 63 százaléka foglalkozik a munkájával a szabadidejében is, a nőknek csak 57 százaléka hajlandó erre.

Igaz, a férfiaktól gyakrabban várják el, hogy folyamatosan elérhetőek legyenek: 44 százalékuknak kell azonnal reagálnia a megkeresésekre, míg a hölgyeknek csak 30 százaléka nyilatkozott így – derült ki a Randstad Workmonitor legfrissebb adataiból.

Az alkalmazottak többsége még tudja kezelni az információáradatot, és csak a megkérdezettek 16 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a folyamatosan érkező hívások és e-mailek megzavarják a munkáját. 35 százalék mondta azt, hogy időnként szándékosan figyelmen kívül hagyja a beérkező üzeneteket, a többség azonban nem tartja fontosnak, hogy azonnal reagáljon a megkeresésekre.

A felmérés azt is megállapította, hogy a hazai munkavállalók több mint 70 százalékának van internet-hozzáférése a munkahelyén, több mint 30 százalékuknak pedig saját okostelefonja van, amelyen bármikor meg tudja nézni az e-mailjeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik