Élet-Stílus

Így készül a tökéletes forró csoki

Ajánlunk valami szívmelengetőt, ami feldobja a hangulatot még ebben a kutya hidegben is.

Érthető, hogy akkor, amikor kinn egymás után dőlnek meg a hidegre vonatkozó rekordok, senkinek nincs nagy kedve kimozdulni, vagy mondjuk sétálni egyet. Ilyenkor hazaérve a munkából a legjobb becsavarodni egy jó puha takaróba, bekapcsolni valami kellemes zenét, esetleg egy jó filmet és elszürcsölni egy bögre forró csokoládét.


Hideg időben ideális – Fotó: Shutterstock

Íme néhány hasznos tipp, amivel az otthon készített verziót is tökéletessé teheted.

Használj igazi csokit: bár a receptek többsége már kész étcsokoládét, esetleg tejcsokoládét ajánl, ha igazán jót szeretnél, akkor valódi kakaóbabból készíted a forró csokoládét. Olyat keress, amit előzetesen már tökéletesre pörköltek és le is daráltak.

A hántolt az igazi: ha zavar, hogy amikor a csoki végére érsz a finomság darabossá, grízessé válik, készítsd előre megtisztított, hántolt kakaóbabból.

Inkább tej, mint víz: döntsd el, hogy diétázol vagy csokizol, mert a kettő együtt nem megy. Tény, hogy minden további nélkül készíthetsz „diétás” változatot vízből is, csakhogy akkor a csokoládé valódi élményéről mondasz le. Ha úgy döntöttél, hogy tökéleteset készítesz, akkor víz helyett inkább tejjel öntsd fel.


Próbáld ki igazi kakaóbabból – Fotó: Shutterstock

Keverd rendesen:

1. lépés: melegítsd meg a tejet
2. lépés: öntsd rá a csokoládéra
3. lépés: keverd el jól
4. lépés: öntsd a keveréket egy bögrébe
5. lépés: forráspontig melegítsd újra

Hagyhatod állni: ha többet készítettél, mint amennyit egyszerre meg tudsz inni, nyugodtan elrakhatod másnapra. A forró csokinak sem árt, ha áll egy kicsit, sőt! Ne lepődj meg, az íze egy nappal később sokkal intenzívebb lesz, a színe pedig sötétebb.

Kísérletezz ízekkel: chili, mogyoróvaj, karamell, banán – bátran próbáld ki őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik