Élet-Stílus

Borz alom a konyhában

Az dél-kelet angliai Secret World Rehabilitation Wildlife Centre elárvult, sérült és beteg vadállatok mentésével, rehabilitációjával és a természetbe való visszaszoktatásával foglalkozik.

A környéken nagy számban fordulnak elő borzok is, így a csapat már szükségszerűen gyakorlott ezen csíkos fejű lények gondozásában is.  Évente átlag 50 ilyen kölyökkel kell foglalkozniuk.

A borzgyerekek a központ konyhájában kaptak helyet, de minden naplevegőznek a szabadban is. Sőt, a látogatók számára külön időt jelöltek ki az apróságokkal való megismerkedésre. Amikor a kölykök már elég idősek, egy, a számukra kialakított, elkerített, füves élőhelyen gyakorolhatják az önálló táplálékszerzést – ami 60%-ban a földigiliszták elkapását és elfogyasztását jelenti –, illetve beállhatnak a természetes borz-ritmusra, vagyis az éjszakai aktivitásra.

Ám amíg a konyhában, laknak cukiságuk, esetlenségük és játékosságuk folytán remekül elszórakoztatják gondozóikat. Amikor épp nem kell takarítani nem túl kultúrált étkezésük után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik