Élet-Stílus

Íme az ország, ahol luxus szállodában aludni

Melyik országokban élvezhették a szállodavendégek a kedvezőbb árak nyújtotta előnyöket, és hol volt drágább a szállodai tartózkodás?

A hotel.info megvizsgálta 2011. negyedik negyedévének átlagos szobaárait az Európai Unió szállodáiban. Az eredmény: 
Svédország messze a legdrágább az EU-országok között a szállodai szobaárak szempontjából. Litvániában pedig a szobák feleannyira drágák, mint a listavezető országban.

Svédországban az átlagos szobaár 2011. negyedik negyedévében éjszakánkénti 40 769 forintos összegével az egész EU-ban a legmagasabb volt.

A második helyen Dánia áll 37 500 forinttal.

A harmadik helyre sorolt Egyesült Királyságban is igen mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk a vendégeknek. Itt a 2010. negyedik negyedévi 32 000 forintos árhoz képest 2011. utolsó negyedévében 36 468 forintba kerültek a szobák, ami 13,89 százalékos drágulást jelent.

Svédország és Dánia mellett a harmadik skandináv EU-tag, Finnország is az öt legdrágább úti cél közé tartozik az unióban. Itt az átlagos szobaár 13,18 százalékkal 35 250 forintra emelkedett.

Elsősorban a jelentősen meggyengült forint drágította a külföldi szobaárakat.

De a szálláshelyet kereső látogatóknak itthon is több pénzt kellett előteremteniük az utazáshoz. Egy szállodai éjszaka átlagára 2011. negyedik negyedévében több mint 8 százalékkal emelkedett. 20 400 forintos átlagárukkal azonban a magyarországi szállodai szobák még így is feleolyan drágák voltak, mint a listavezető országban.

Még ha Litvániában a szobaárak az előző évi időszakhoz képest az árfolyamváltozások miatt szintén jóval drágábbak is lettek, 18 319 forintos átlagárukkal a legdélibb balti állam hotelszobái így is viszonylag olcsóak maradtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik