Élet-Stílus

5 év után árulták el a gyerek nemét

Ha a szülőkön múlt volna, akkor a gyerkőc környezete még most sem tudná, hogy Sasha fiú-e vagy lány.

A szülők most azért vetnek véget a titkolózásnak, mert az öt éves Sasha idén iskolába megy, és az első osztályt már nem „nemtelen” csodagyerekként, hanem kisfiúként szeretné kezdeni. A szülők, Beck Laxton és Kieran Cooper egy interjújukban elmondták, azért tartották ilyen sokáig titokban gyermekük nemét, hogy megóvják őt a gyerekeket érő – olykor kegyetlen – sztereotípiáktól: például, hogy a fiúk csak autózhatnak, vagy gépezhetnek, a lányok babázhatnak.

Mint elmondták, azt szerették volna, ha Sasha kiélvezheti a gyerekkora minden pillanatát, amibe beletartozik az is, hogy azzal játszik, amivel csak akar – legyen az kisautó, vagy épp egy baba – anélkül, hogy emiatt a környezete megszólná, vagy többet látna bele, mint amennyit muszáj. A – mint kiderült – kisfiú az elmúlt öt évben egyébként azokat a ruhákat hordta, ami megtetszett neki: javarészt a bátyja ruhatárából válogatott, de volt példa arra is, hogy rózsaszín, csillogós úszódresszben pózolt.

A házaspár egyébként nincs egyedül nézetével: tavaly egy amerikai pár jelentette be jó előre, hogy harmadik gyermekük nemét minden rokonuk előtt titokban tartják majd. A jövevény születésekor a Storm (vihar) nevet kapta, amiből környezete nem tud a nemére következtetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik