Élet-Stílus

Ki a legszexibb Disney-mesehős?

Az nem is kétség, hogy a férfiaknál Jessica Rabbit a nyerő, de vajon kire voksolnak a nők?

Abban valószínűleg egyetértünk, hogy a kérdésfelvetés mindenképpen szokatlan. Mert a legtöbben azért úgy vagyunk a mesékkel, hogy az igazából a gyerekeknek való. Így aztán, ha valaki mégis néz mesét, nem szívesen vall színt. Nemhogy a munkatársai körében, de gyakran még a barátai előtt sem, és akkor most képzeljük el, mit gondolnánk arról, aki arról lelkendezik, mennyire megtetszett neki valamelyik mesehős.

 

Miért jók a mesék?
1. itt mindig a jó győz: visszaadják a hitünket abban, hogy akármi történjen az élet végül igazságot szolgáltat
2. menő: különösen akkor, ha van a rokonok illetve ismerősök között kiskorú, akit le szeretnénk nyűgözni
3. nem kell túlgondolni: a mesék világában minden annyival egyszerűbb, mint a való életben
4. fantáziavilág: színes, izgalmas és teljesen biztonságos, jó elmerülni benne
5. szabad és lehet is rajtuk sírni
6. felidézik gyerekkorunk emlékeit

 

Pedig bizony akár még ez is előfordulhat. Emlékezzünk csak arra a közelmúltbeli esetre, amikor egy japán férfi aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy a hatóságok engedélyezzék, hogy oltár elé vezethesse kétdimenziós menyasszonyát. Persze mondhatjuk, hogy Japán messze van és úgy egyébként is, ez egy teljesen abszurd szituáció. Csakhogy…

A statisztikák azt mutatják, hogy a mesehősök Európában is népszerűek. Olyannyira, hogy egymás után készülnek azok a listák, amik arról vitatkoznak, vajon melyikük a legszexibb. Nos a férfiak versenyében a legnagyobb eséllyel – minden bizonnyal – a Disney klasszikusok hősei indulnak. Hiszen őket már a kezdet-kezdetén is úgy rajzolták meg, hogy aztán megtestesítsék a (nem is annyira) kislányok hercegekről elképzelt álmait.

Ki ne emlékezne mondjuk a Csipkerózsika, vagy az Anasztázia című filmek jóképű főhősére, vagy Aladdinra, akivel szinte minden kislány szívesen utazna egy kört a szőnyegén. Szeretnéd tudni, hogy a Cosmopolitan.hu szerint ki érdemli meg a „tökéletes pasinak” járó címet? Kattints ide.

A férfiak által összeállított top10-es listát a legszebb Disney-lányokról pedig itt nézheted meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik