Élet-Stílus

Muszáj félrelépniük a pasiknak?

Azok a férfiak, akik nem csalják meg a párjukat, tényleg a társadalom által felhúzott börtön falai közt élnek?

Nem tehetnek arról a férfiak, ha félrelépnek, ez akkor is megtörténhet, amikor eszük ágában sincs elhagyni a párjukat, derült ki egy friss tanulmányból. Egyszerűen csak több szexet akarnak, állítja a kutatás vezetője, Eric Anderson, amerikai szociológus. A monogámia szerinte megfosztja őket attól, amit a legjobban szeretnének csinálni… Nézeteit a The Monogamy Gap: Men, Love, and the Reality of Cheating (Rés a monogámián: férfiak, szerelem és a félrelépés valósága) című kötetében ismerteti, melyek szerint a megcsalás a normális, nem pedig a hűség. Épp ezért ideje lenne, ha az emberek a szexuálisan nyitott kapcsolatokat ünnepelnék, a párkapcsolatot, amelyben nincs „hierarchia és uralkodás”.

A kutatása során 120 egyetemistát kérdezett meg, saját, illetve a másik nem iránt vonzódó fiatalembereket egyaránt, akik közül a párkapcsolatban élők 78%-a csalt, még akkor is, ha kijelentették, hogy szeretik a partnerüket, és vele szeretnének maradni.

A Huffington Post egy interjút is készített a tudóssal, aki szerint a férfiak érzelmileg monogámok szeretnének lenni, de testük betegesen vágyik arra, hogy másokkal szexeljenek. Egyébként úgy véli, sokkal jobb, ha félrelépnek és megbánják, mintha megmondják a társuknak, hogy a kapcsolaton kívül is szeretnének szexuális kapcsolatot létesíteni, ami kipróbáltan „a legjobb” kapcsolatgyilkos módszer.

Az interjú során az a közismert tény is terítékre került, miszerint a férfiak a maguk számára fenntartották a jogot a külső kapcsolatokra, de ugyanez nem érvényes a párjukra nézve! Anderson szerint nincs szükségszerűen igazságosság, de a monogámia gyakran viszi arra a pasikat, hogy azért mással is szexuális kapcsolatot folytassanak.

Nézd meg azt is, Szendi Gábor pszichológus mit gondol a monogámiáról, amit a Nyitott Akadémia előadásán fejtett ki:

És te mit gondolsz?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik