Élet-Stílus

Elárverezték a hírhedt drogbáró luxusóráit

Csak a piaci ár feléért keltek el azok a luxus karórák, amelyeket a Dominikai Köztársaság hatósága foglalt le és bocsátott árverésre. A 27 óra korábban a hírhedt drogbáró, a "karibi Pablo Escobar" tulajdonát képezték.

Az órák összesen 600 ezer dollárért (csaknem 150 millió forintért) keltek el az árverésen. Szakértők a karórákat korábban Miamiban 5 ezer és 85 ezer dollár közötti értékre becsülték darabonként.

Ezek voltak az első tételek Jose David Figueroa Agosto lefoglalt vagyonából. A drogbáró tulajdonában volt még 20 ingatlan és 10 luxusautó, amelyek között van egy különleges kiadású, kerozinnal működő, 75 ezer dollár értékű Camaro sportautó is.

Az árverés bevételét a Dominikai Köztársaság területén működő különböző kormányzati ügynökségek és drogrehabilitációs központok között osztják szét.

A drogbárót 2010 júliusában Puerto Ricóban kapták el, több mint tíz évig tartó hajtóvadászat után. Jose David Figueroa Agosto 1999-ben szökött meg a Karib-térség egyik börtönéből. Azzal vádolták, hogy kolumbiai kokaint csempészett Puerto Ricón keresztül Amerikába, valamint számos gyilkossággal is meggyanúsították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik