Élet-Stílus

Lehet, hogy ezért nincs pasid…

Férfi és nő véleménye gyakran eltér például a kedvencek esetében is, ám van olyan kis barát, aki mindkét nemet képes kiborítani.

Ha a háziállatokról hallunk, első pillanatban a többségünknek a kutyák és a macskák jutnak eszébe. De kígyókra, pókokra, aranyhörcsögökre vajon gondolnál-e? És azt hinnéd-e, hogy egy kedvenc akár a boldogságod útjába is képes állni? A YouGov nemzetközi közvélemény-kutató cég felmérése során egyedülálló nőket és férfiakat kérdeztek arról, milyen házi kedvenc venné el a kedvét a randevúzástól.


Te melyiktől félnél jobban? – Fotó: Shutterstock

Az 513 fő válaszaiból kiderült, hogy a póktartás vezet a negatív listán, de utána jönnek a kígyók, patkányok és görények a randigyilkosok sorában. Ugyanakkor az aranyhörcsögök és tengeri malacok ártanak a legkevésbé egy induló kapcsolatnak, de utánuk mindjárt egy tollas haver érkezik: a papagájok sem keltenek különösebb ellenérzéseket.


Egy aranyhörcsög nem sok vizet zavart…

Érdekes módon a nők 28%-a (háromszor annyi, mint férfi) „kevésbé hajlana a randevúzásra” egy kutyatulajdonossal, ezzel szemben a höri- és tengericoca-tulajok csak 10%-ból váltanának ki rossz érzést. Négy pasiból egy viszont a macskatartóktól berzenkedik. Mint írtuk, a pókok, kígyók és patkányok egyik nemnél sem aratnak túl nagy sikert, de nem túl meglepő módon a nők berzenkednek jobban: 53% randizási hajlama bizony lelohadna, ha rájönnének, hogy a potenciális áldozat egy póktulajdonos, 46% a kígyótartók iránt érez hasonlóan, 44% a patkánybarátokat utasítja el, de még a görényekre is jut 34%-nyi ellenérzés. Férfi és nő közt még sincs akkora szakadék! Ugyanis a pasik is hasonlóan éreznek, bár a számok kisebbek az esetükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik