Élet-Stílus

Ijesztő képek: Mit keres az iPod a testüregben?

Az ember játékos lény, sok bolondságra kapható, mi van akkor, ha Barbie babát vagy épp egy régi magnókazettát próbál bejuttatni a testébe?

Amennyiben megkísérli a lehetetlent, és lenyeli, felteszi, valószínűleg záros határidőn belül valamelyik egészségügyi intézményben köt ki, ahol röntgennel járnak általában utána, hogyan lehet eltávolítani az idegen tárgyat. Ebből adott közre Stuck Up! címmel egy csodás és helyenként igen ijesztő gyűjteményt Rich E. Dreben, Murdoc Knight és Marty A. Sindhian.

A hármas mondhatni a gyakorlati tapasztalatai alapján válogatott: Dreben és Sindhian törvényszéki pszichiáterként, míg Knight sörgősségi orvosként tevékenykedik. A morbid könyv több mint 100 felvételt tartalmaz, amelyek megnézegetése után garantáltan senki sem tud már ugyanúgy ránézni G. I. Joe-ra, de egy szimpla iPodra sem.

A szervezetbe idegen tárgyak lenyeléssel kerülnek leggyakrabban fémpénz, csirkecsont, halszálka, szög fordul elő. Jellemzősen gyerekkorban, ittasan, illetve egyes elmebetegségekben szenvedőkkel történnek ilyen „balesetek”. A másik oldalról már összetettebb a kép, de jól tudjuk, az ember különös lény: ha csak a tárgyak iránti szokatlan vonzódás, a fetisizmus mélyére ásunk, meglepő hányfélét találunk belőle! Csak ízelítőül kezdve az agalmatofíliával (szobrok, próbababák iránti vonzódás), de létezik dendrofília (fák iránti vonzódás) és müzofília (amivel a családfő vádolja anyut, ha a turiba megy: használt ruhák iránti vonzódás) is. Nevet kapott egyébként az is, amikor valaki nem tud elszakadni a tárgyak bélbe való helyezésének örömétől, ez a klizmafília. Na, de iPodot meg kazettát?!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik