Élet-Stílus

Ami kihozza a nőből az állatot

Öt nőből egynek tökéletesen tönkre teszi az estéjét, ha egy buliba valaki más ugyanolyan ruhába érkezik, mint amit ő visel.

Az „ugyanolyan ruha szindróma” kifejezés lehet, hogy nevetségesen hangzik valaki számára, de a nők többsége tudja, akár végzetes is lehet a felbukkanása. Egy felmérés során kiderült, a megkérdezettek 80 százaléka retteg, hogy valakivel sikerül összeöltöznie, és halálra válik, ha tényleg így alakul.

Négyből egy azt is elismerte, hogy fordult már vele elő ilyen kellemetlen helyzet. 18 százalék pedig elárulta, hogy ez a szitu kihozta belőle az állatot. Annyira kiborult, hogy tennie kellett valamit riválisa ellen: a másik göncének megrongálása hozott csak gyógyírt a lelkének. 16 százalék viszont békésebb megoldást talált: valamilyen kiegészítővel hárította a ruhavészt.

Tízből négy még mosolyogni is tudott a kínos helyzeten, míg 39 százalék egyszerűen odasétált és beszélgetésbe kezdett a riválisával – de csak akkor, ha biztos volt benne, hogy rajta áll jobban a dressz. Helen Gunter, a tanulmányt megrendelő TK Maxx üzletek munkatársa kijelentette: „Az emberek különlegesnek akarják magukat érezni abban, amit viselnek, főleg a buliszezonban.” A szakember ezért azt tanácsolja, különösen, ha limitált a büdzsénk, hogy időben kezdjük el levadászni az egyedi darabokat, és így nem kapjuk el a súlyos URS-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik