Élet-Stílus

Bekékülnek az épületek novemberben

Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a cukorbetegségbe nyolc másodpercenként belehal egy ember.

„Cselekedjen most!” mottóval idén is november 14-én tartják majd a diabétesz elleni küzdelem világnapját. A rendezvény célja, hogy minél több emberben tudatosítsák, a cukorbetegség igenis komoly probléma – hiszen évről-évre egyre több áldozatot szed -, ami ellen megelőzéssel és helyes, időben felállított diagnózissal igenis fel lehet venni a harcot.

Elsősorban azoknak érdemes magas vércukorszintre gyanakodni, akik hirtelen testsúlycsökkenést, fáradtságot vagy látási zavarokat tapasztalnak, vagy növelik a betegség kockázatát azzal, hogy dohányoznak, egészségtelenül táplálkoznak és mozgásszegény életmódot folytatnak.

A világnap közeledtével a szakértők felhívták a figyelmet a szomorú statisztikákra is, amik szerint a betegség évente már 4 millió áldozatot szed, ami azt jelenti, hogy 8 másodpercenként meghal valaki miatta. A világnap alkalmából idén az egész világon több épület is kékbe borul majd: a Blue Monument Challenge ilyen akcióval szeretné felhívni majd a figyelmet arra, hogy a cukorbetegség megelőzhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik