Élet-Stílus

Óriási vízilabdaközpontot terveznek

admin
admin

2011. 10. 06. 09:50

Összességében 14,6 milliárd forintba kerülõ gigaberuházásra adtak be pályázatot a vízilabdázók, s jó esetben három év múlva már állhat a sportági központ, amelyet a Megyeri híd pesti hídfõje és az Aquaworld közötti területre álmodtak meg - írta a Népszabadság.

A projekt az úgynevezett látvány csapatsportokat, köztük a pólót támogató cégeknek társaságiadó-kedvezményt nyújtó törvény nyomán valósulna meg.

A bõ 14 milliárdos építési költségek hetven százalékát fedezheti a vízilabda-szövetség (MVLSZ) a befolyó társasági adóból, s a maradék summát, hozzávetõleg 4 és fél milliárdot kell önerõbõl elõteremtenie. Ez utóbbi összegre keres befektetõt a szövetség – mondta a lapnak Martin György, az MVLSZ elnöke.

“Negyven éve várunk arra, hogy végre méltó otthona legyen a sportágnak. Úgy gondolom, jók az esélyeink” – válaszolta arra az újságírói felvetésre, hogy megállíthatja-e az állami “fék” a folyamatot. Az elképzelés szerint a vízicentrumban helyet kapna egy 4500 nézõ fogadására alkalmas ötvenméteres fedett, s egy hasonló nyitott uszoda, továbbá legalább három tanmedence. A fedett létesítményt a medence beborításával órák alatt csarnokká lehetne alakítani, így kézi- és kosárlabda-mérkõzéseknek is otthont adhatna.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.