Élet-Stílus

Néhány szokás többet árt, mint használ

Gondoltad volna, hogy a tangapapucsnak és a fogmosásnak is köze van ahhoz, egészséges maradsz-e?

Pedig így van. Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk nem elég csak változatosan étkezni, sokat mozogni és eleget aludni. Tény, hogy ezek a legalapvetőbb és legfontosabb szempontok, de sok az olyan apró dolog, amit a legtöbbünk csinál és hosszú távon inkább árt, mint használ – írja a Wellness Café.

Itt van mindjárt a tangapapucs, ami a nyár, a strand és a strandolás elengedhetetlen kelléke. Pedig a flip-flop veszélyes, az egyik legveszélyesebb ruhadarab, amit viselhetünk, méghozzá azért, mert nem támasztja rendesen a lábat, ami egy óvatlan pillanatban szalagszakadáshoz, töréshez vezet. Arról nem is beszélve, hogy sokkal nagyobb séta közben az egyszerű balesetek veszélye is, ha az illető flip-flopot visel.

Érdemes odafigyelni arra is, milyen gyakran használjuk a kézfertőtlenítőket: nem kell a külvilággal való minden kontaktus után használni, néha megteszi egy egyszerű szappan is. Ezek a gélek ugyanis akkor nagyon jók, ha nincs csap a közelben. Egyébként csínján kell bánni velük, mert triklozánt tartalmaznak, ami nemcsak a rossz, de a jó bacikat is megöli.

Ha szeretnél többet tudni arról, mivel vétünk még az egészségünk ellen, kattints ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik