Élet-Stílus

Kihullik a hajunk a válástól

A párkapcsolati problémák mellett a káros szenvedélyek is nyomot hagynak a hajunkon.

Ha naponta néhány szálnál jóval több marad a fésűben, vagyis látványosan hullani kezd a hajunk, azért nem biztos, hogy csak a genetika vagy épp az évszakok változása a felelős. Ha ezt a tünetet tapasztaljuk, akkor érdemes mélyen magunkba nézni, a Case Western orvosi szakértői szerint ugyanis a hajhullást éppenúgy okozhatja az életmódunk, sőt a párkapcsolati problémánk is.

A fejtetőn ritkulásnak induló haj egyik legfőbb oka a szakértők szerint nem a génjeinkben, hanem a kapcsolatainkban keresendő. A nőknél különösen: ők ugyanis, miután véget ért a házasságuk (függetlenül attól, hogy válással vagy a partner halála miatt) szabályszerűen kopaszodni kezdenek a fejük tetején.

A haj elvékonyodásához, szélsőséges esetben elvesztéséhez vezethet emellett a túlzásba vitt dohányzás és alkoholfogyasztás is. Ezzel szemben azoknak a nőknek, akik rendszeresen kávéztak, boldog házasságban éltek és védekeztek a nap káros sugaraival szemben – vagyis kalapot hordtak – nem kellett hasonló problémákkal szembenézniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik