Élet-Stílus

Kivik a kávéhoz

A mai kávénkat szürcsölgetve az Ohio állambeli Columbus Zoo pici északi-szigeti kivijeiről készült, újonnan közzétett képeket nézegetjük.

A fent említett intézmény eddig az egyetlen olyan észak-amerikai állatkert, ahol egy éven belül három ilyen fióka is kikelt. Az Egyesült Államokban az utóbbi 5 évben – velük együtt – összesen 7 kivivel gyarapodott eme röpképtelen madárfaj állománya.

Az idei első madárka március 23-án, a második június 25-én, míg a harmadik július 17-én bújt elő a tojásból. A legkisebb fióka tojó, és még nem kapott nevet, míg a két nagyobb hímnemű. A középső a Toa (harcos) nevet viseli, míg a legidősebbet Arikinek (elsőszülött, főnök) hívják. Ez utóbbival már a nagyközönség is találkozhat a Columbus Zoo éjszakai állatokat bemutató részlegében.

A kivi fiókák a kifejlett példányok 1:8 arányban kicsinyített változatai, míg cukiságuk – brit tudósok szerint – 8:1-hez más fajok fiókáival szemben. A minket régebb óta követő olvasók még emlékezhetnek Manukurára, a fehér kivire, aki szintén remek példája ez utóbbi megállapításnak. Új-Zéland remekül választott nemzeti állatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik