Élet-Stílus

Elektromos ívet húz a Quimby

20 éves a Quimby, s ezen szülinapi alkalomból beírja magát a Sportaréna-együttesek közé. November 12-én ott tartják ünnepi koncertjüket Kiss Tibiék.

Két részre osztható a hazai könnyûzenei élet. Akinek volt már Sportaréna-koncertje, és akinek még nem volt. Általában az elõbbi csoporthoz tartoznak azok, akik bár sok embert vonzanak, de nem biztos, hogy a legizgalmasabb, legújabb produkcióval rukkolnak elõ. Akik a trendibb vonalat, vagy a mainstreamtõl eltérõ zenéket keresik, azok inkább kisebb színpadokon, koncerttermekben találják meg a betevõt. Na, ebbe a képletbe rondít bele most a Quimby.

Elektromos ívet húz a Quimby 1

Mint a koncert beharangozóján elmondták, nekik is nagy dilemma volt a Sportaréna. Nem tudták, hogyan ünnepeljenek, nem akartak turnézni, ezért egy nagy helyet kerestek hónapokig. Szerettek volna valami teljesen más célú épületet (hangárt,gyárat) erre az estére átalakítani, de a West-Balkán-tragédia óta viszont semmilyen engedélyt nem lehet intézni. Budapesten viszont egyszerûen nincs 1500 fõnél nagyobb terem jelenleg (el is kapkodják a jegyeket néhány nap alatt ezekre a koncertekre), ezért nem maradt más, mint a Sportaréna-bérlés.

A Quimby tényleg egy “különös állatfajta”: egyes számaik beleívódtak a nemzeti kulturkánonba, de mégis megmaradtak amolyan alternatív bandának. Reméljük nem indulnak el az eldemjénrózsisodás felé.

“Nem visszatekintõs, korszakolós koncertre készülünk. Nem is a legmenõbb zenészismerõsök vendégként való felvonultatásával akarjuk feldíszíteni. Meghívjuk õket, csakúgy mint a 132 menedzserünket, de csak barátként, nem a színpadra” – mondta Varga Líviusz, második számú frontember a koncert beharangozóján.

Lesz ritmikai elszállás, interaktív jam a publikummal, vattacukor, konfetti, aranyóra, vécélánc, foglalta össze a tudnivalókat a zenekar. “Egyetlen nagy elektromos ívet húzunk a Quimby-aparáttal!” – erõsített rá Líviusz.

Lesznek ugyan vendégzenészek – leginkább plusz vonósok, fúvósok -, de ez nem a nevekrõl, hanem a zenérõl szól majd – ígérik. Megjelenik egy lemez is az alkalomra régebbi koncertfelvételekbõl.

Az ünnepi koncertig nem lépnek fel sehol, és utána is – kis szilveszteri bulit leszámítva – határozatlan ideig pihennek majd, “mûhelymunka” címen – derült ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik