Élet-Stílus

Bereményi a legjobb szövegíró

Bereményi Géza nyerte a Magyar Dal Napja alkalmából rendezett „Ki Magyarország legjobb szövegírója?” szavazást. A Cseh Tamás-dalok szerzõje Lovasi Andrást gyõzte le a hajrában.

A Kultúrpart augusztus 12-én indított játékán szeptember 11-ig lehetett szavazni az olvasók által legjobbnak ítélt dalszövegírókra. Közel tízezer voks érkezett egy hónap alatt, a jelöltek között ott volt Dusán, Bródy, Geszti, Sziámi, és természetesen a fiatalabb generáció szövegírói is képviseltették magukat.

A verseny célja az volt, hogy kiderüljön, kik azok a meghatározó emberek, szerzõk, költõk, akik a legjobb, legerõsebb dalszövegekben tudják megfogalmazni a mindnyájunkat foglalkoztató gondolatokat és érzéseket.

A mezõny az utolsó pár napban élesedett ki Lovasi András és Bereményi Géza között, végül a szombaton éjfélkor lezárt szavazás gyõztese Bereményi Géza lett. A díjátadóra a Magyar Dal Napja alkalmából a Vígszínházban megrendezett díszelõadáson kerül sor.

A verseny fõdíja, hogy a nyertes által kiválasztott, tehetségesnek tartott kezdõ zenekar 40 óra stúdiómunkát kapott a Kultúrpart vadonatúj stúdiójában, Sándor Csaba hangmérnök vezetésével, így támogatva a feltörekvõ zenész és dalszöveg író generációkat.

A kiválasztott zenekart a díszelõadáson mutatta be Bereményi Géza. Dobri Dani és Nagy Péter a „Dorij Den” formáció tagjaiként hajoltak meg a közönség elõtt, a Kultúrpart nevében pedig Novák Péter és Küttel Dávid egy régi Cseh Tamás dallal, a Tangóval köszöntötték a 64 éves szerzõt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik