Élet-Stílus

A divatvilág is megemlékezett szeptember 11-ről

A New York-i divathét vasárnapi bemutatóin is téma volt a 10 évvel ezelőtti terrortámadás.

A Lincoln Centerben kialakított helyszínen a szakma legnevesebb képviselői és legújabb feltörekvői mutatták be 2012-es tavaszi-nyári kollekcióikat. Victoria Beckham a New York-i Közkönyvtár meghitt helyiségét választotta bemutatója helyszínéül. A tervező elképzeléseinek megfelelően a vendégek kétszer megálltak egy-egy rövid időre, mielőtt elfoglalták volna a helyüket, hogy néma csenddel emlékezzenek meg a 2001. szeptember 11-én lerombolt Világkereskedelmi Központ tornyaira.

A szeptember 8-án megkezdődött nemzetközi rendezvény vasárnap sorra kerülő tervezői közé tartozó Tracy Reese éppen 10 évvel ezelőtt mutatkozott volna be először a New York-i divathéten, ezért nagy büszkeséggel töltötte el, hogy most bemutatójával tiszteleghetett az áldozatok emléke előtt. “Annak a napnak a végén New York a világ egyetlen más városához sem volt hasonlítható. Mindenki összefogott, hogy közösen segítsünk egymásnak talpra állni” – hangoztatta.

Az áldozatok emlékére létrehozott szervezetek működését rengeteg tervező támogatta adománnyal. “Mindannyian jól emlékezünk arra a tíz évvel ezelőtti napra, amely örökre megváltoztatta a városunkat” – mondta Donna Karan, aki a DKNY márkájának szívét és lelkét jelentő New York egyik legismertebb jelképének számító sárga taxit választotta bemutatója hátteréül. “Mindannyian emlékszünk a bátorságra, az ösztönzésre és a részvétre. Ahogy mind összefogtunk, megmutatva erőnket a világnak. Nincs még egy olyan hely a földön, mint a mi szeretett városunk, New York. A mi legfőbb inspirációforrásunk” – hangsúlyozta a tervező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik