Élet-Stílus

Csengõhangját is kidobja a Nokia

Klasszikus csengõhangjától is szabadul a Nokia. A finnek úgy döntöttek ideje lecserélni a nagykorúvá érett dallamot, pályázaton keresik az újat.

„Trililala-trililala-trililalalali” – nagyjából ez lenne az ismerõs dallam. Jó ideig az emberek egyszerre nyúltak a zsebükhöz, amikor e dallam felcsendült. A Nokia Tune 1994-ben tûnt fel és máig sokak megtartották az alapbeállított hangot. A híres dallam a Nokia 2110-es készüléken volt elõször hallható, persze monfonikus, éles hangon.

Az eredeti mû ráadásul nem is saját, hanem Francisco Tárrega “Gran Vals” címû mûvének egy részlete, amelyet még 1902-ben született.


A világ azonban változik. A csengõhang-pályázat nyertese akár 10 ezer dollárral gazdagodik, nem mellékesen, szerzeménye még mindig a piacvezetõ mobilgyártó termékének hangja lesz. Információk szerint a dallam elõször a jövõ évi modelleken lesz majd fent.
A finn gyártó bár még a legnagyobb daraabszámú eladást produkálja az elmúlt évek rossz eredményei miatt kénytelen teljesen megújulni. Többek közt megváltoztatja eddigi betûtípusát és logoját is. Ennek a folyamatnak a része a Nokia Tune lecserélése is.

Pályázni október 2-ig, a Nokiatune.Audiodraft.com címen lehet, ahol már több száz variáció hallgatható meg még a régi dallamra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik