Élet-Stílus

Mikor nyit a Margit hídi biciklialagút?

A közlekedési központ tájékoztatása szerint már célegyenesben a Margit híd alatti bicikliátjáró átadása. Szerintük nem is lesz szûk két biciklisávnak plusz a gyalogosoknak.

Egyszer már úgy tûnt megnyitották, de mint kiderült csak valami technika malõr miatt lehetett néhány órán keresztül használni a Margit híd budai hídfõjénél lévõ kerékpáralagutat. A helyzet változatlan, nem világos mire is várnak a megnyitással?

A Budapesti közlekedési Központ (BKK) mintegy két héttel kérdéseink elküldése után közölte, már nem kell sokáig várnia a kerekezõknek. Mint írják: „terveink szerint szeptember közepéig megnyitjuk a forgalom elõtt”. Ez különösen üdvözítõ annak fényében, hogy a szeptemberi idõszak biciklisfronton is az õszi csúcsidõszak kezdete.
A jelenlegi helyzetre, miszerint úgy tûnik minden kész van, de mégsem járható az alagút azt közölték: folyamatban van a megnyitáshoz szükséges szakhatósági nyilatkozatok megszerzése és a megkezdett mûszaki átadás átvételi eljárásban elrendelt javítások végrehajtása és a hiánypótlások.

A helyszínen többször járva, az arra járóknak esetleg feltûnt, hogy az alagutat nem csak a biciklisek hanem a gyalogosok is használhatják majd – ezt tábla is jelzi – viszont ehhez igencsak szûknek tûnik az átjáró.

Erre a felvetésre reagálva a BBK-tól azt a választ kaptuk, hogy a kerékpáros közlekedés szempontjából érdekes alagútszélesség 265 centiméter, ami 15 centivel meg is haladja a szabvány szerinti minimum értéket.

Frissítés: hétfõn délutánra kicserélték a táblákat és csak biciklisek használhatják majd az alagutat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik