Élet-Stílus

A születési hónap befolyásolja a későbbieket

Úgy tűnik, előre meg van írva, hogy születendő gyermekünk sikeres lesz-e munkájában, vagy sem.

Német kutatók szerint az életünk alakulását – és a későbbi pályaválasztásunkat – nemcsak a családi háttér, a hagyományok, az érdeklődés és a tehetségünk befolyásolja, hanem ráadásul még a születési hónapunk is. A szakértők összesen 19 különböző hivatást vizsgáltak, illetve azok előfordulási gyakoriságát az egyazon hónapban születettek között.

A vizsgálat végén kiderítették, hogy a januárban világra jöttek a leginkább vallásosak, nem mellesleg született orvosok. Aki márciusban születik, az a német kutatók szerint nagy eséllyel lesz művész vagy pilóta, csakúgy, mint az áprilisban és májusban születettek. Érdekes, hogy sportolók és fizikusok főleg szeptemberben jönnek a világra. Az, aki szeptemberi, a kutatók szerint igen csekély eséllyel lesz fodrász vagy építőmunkás.

A szakértők szerint a tendencia hátterében nem annyira a trendek, mint inkább az egyes évszakokra jellemző egészségügyi problémák állnak. Azok ugyanis, akik az év elején születtek, hajlamosak az asztmára, az autizmusra és skizofréniára is, amit a napsugárzás és az ezzel összefüggő D-vitamin hiánya okoz, ez pedig befolyásolja, hogy milyen munkát képesek és tudnak elvégezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik