Élet-Stílus

A Thália lett a legvidorabb

A Thália Színház és a Nézõmûvészeti Kft. társulata vehette át a legjobb nagyszínpadi, illetve kamaraszínházi elõadásért járó elismerést a nyíregyházi Vidor Fesztiválon.

A Dottore-díjnak nevezett elismerést a Bálint András rendezte Romantikus komédia és a Dömötör Tamás által színpadra állított A fajok eredete címû elõadásnak ítélte oda a Makk Károly filmrendezõ vezette zsûri. Életmûdíjban idén Kern András részesült.

A legjobb nagyszínpadi rendezés kategóriájában a Bagossy László rendezte János király (Örkény Színház) diadalmaskodott, a kamaraszínházi rendezések közül pedig Bagó Bertalan Ovibradere emelkedett ki, amely produkciót a Pillanat Színház állította színpadra a Thália Színház támogatásával.

A Vidor Fesztiválon a kiemelkedõ színészi teljesítményéért Csákányi Esztert (Dolcsaja vita-Orlai Produkciós Iroda; Paravarieté-Alka.T és Füge produkció), Takács Katalint (Erdõ-Új Színház; Romantikus komédia-Thália Színház), Gáspár Sándort (Erdõ-Új Színház; Frankie és Johnny-Pincesszínház), valamint Szervét Tibort (Romantikus komédia-Thália Színház) jutalmazták.

“A két legkirályabb király” Pantalone-díjában Gálffi Lászlót és Debreczeny Csabát ismerte el a zsûri a János király címû darabban mutatott alakításukért, míg a “két legjobb fõnök” Pulcinella-díját Csányi Sándor és Schneider Zoltán kapta meg a Radnóti Színház által bemutatott A fõfõnök címû darabban nyújtott teljesítményükért.

A legjobb utcaszínházi elõadás díjában a Ziránó Színház Pulcinella és a halál darabja részesült, a legjobb filmvígjáték díját a Sas Tamás rendezte Szinglik Éjszakája vihette haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik