Élet-Stílus

Utolsó percben vertük a svédeket

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezõn 2-1-re nyert a Puskás Ferenc Stadionban, így megmaradt az esély a továbbjutásra.

Rendkívül fontos Eb-selejtezõ várt Egervári Sándor csapatára hazai pályán: a svédek ellen az volt a tét, hogy a magyar válogatott megõrizze az esélyét a második hely megszerzésére a csoportban, azaz maradjon még lehetõség a jövõ évi Európa-bajnokságon való részvételre.

Gyakorlatilag már egy döntetlen esetén is búcsút mondhattunk volna az álmoknak (Ibrahimovicék hat meccsen 15, a mieink hét meccsen 12 pontot gyûjtöttek a mostani összecsapás elõtt), ráadásul Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán és Szalai Ádám sem tudott pályára lépni sérülés miatt, Juhász Roland és Vanczák Vilmos pedig eltiltását töltötte.

A svédeknek is fontos lett volna a gyõzelem, ugyanis a meccs elõtt még nem mondtak le a pontveszteség nélkül hasító hollandok befogásáról.
Sokáig helyzet nélkül peregtek a percek a Puskás Ferenc Stadionban, aztán az elsõ félidõ közepéhez közelítve hatalmas lehetõséghez jutott a magyar csapat: Wendt kezezett a büntetõterületen belül, a szlovén játékvezetõ jogosan ítélt tizenegyest a mieinknek. A labda mögé Hajnal állt, a lövés azonban a felsõ kapufáról a mezõnybe vágódott vissza, büntetõt hibáztunk.

A vendégek Elmander révén kerültek nagyon közel a gólhoz, Király Gábort a bal kapufa segítette ki a svéd támadó próbálkozásánál.

A félidõ vége elõtt aztán megszerezte a vezetést a magyar válogatott: Rudolf nagyszerû kiugratása után Szabics egy finom bokamozdulattal átpörgette a kimozduló Isaksson felett a játékszert, a labda pedig a hálóba gurult (1-0).

A második játékrész elején Rudolf akár meg is duplázhatta volna az elõnyt, közeli lövése a kapusról jött ki, a 60. percben viszont egyenlítettek a svédek. Elmander önzetlenül szolgálta ki a kapu elõtt Wilhelmssont, aki laposan a magyar hálóba passzolt (1-1).

A magyar csapat kissé fáradni látszott, a mérkõzés végéhez közeledve nem sok labda jutott el a csatárainkhoz. A svédek nem játszottak túlzottan jól, Ibrahimovic is volt már ennél sokkal jobb formában, de ezt a vendégszurkolókon kívül senki sem bánta.

A Milan klasszisa persze a semmibõl is képes gólt szerezni, ezt a 2005-ös és a 2009-es vb-selejtezõn is bizonyította, mindkétszer az utolsó percekben szerzett gyõztes gólt a mieink ellen. Most azonban fordult a kocka, ezúttal tõlünk jött a csattanó: a 90. percben a csereként beálló Priskin elé került a játékszer, a magyar támadó laposan a kapu elé passzolt, az üresen érkezõ Rudolf pedig a léc alá lõtte a magyar válogatott második gólját (2-1)!

Az eredmény ezután már nem változott, Magyarország hosszú idõ után tétmeccsen is legyõzött egy komoly erõket képviselõ csapatot. Egervári Sándor együttese kedden Moldova ellen lép pályára idegenben, ott is nagyon fontos lenne a gyõzelem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik