Élet-Stílus

Amikor a formák feloldódnak a vásznon

Szeptember 8-án, csütörtökön este 7 órakor nyílik Kucsora Márta Fluidum címû kiállítása a B55 Kortárs Galériában a Balaton utca 4-ben.

Kucsora Márta „vizes hatású”, természet inspirálta képei az absztrakció és az ábrázolás határán mozognak. Az akciófestészetet idézõ technikai bravúrok Helen Frankenthaler munkásságát idézik, a mûvésznõ csorgatja, fröcsköli, folyatja a vásznon a festéket.

keddtõl szombatig

B55 Kortárs Galéria
Budapest, 1055 Balaton utca 4.
www.b55galeria.hu
H: zárva, K-P: 12-18, SZ: 10-13, V: zárva

Kucsora az olajfestéket, az „anyagot” magas hígításban használja, ezáltal a képi formák szó szerint is feloldódnak a vásznon. Erre a folyamatra utal a kiállítás címe: Fluidum. A többnyire nagyméretû festményeken nem találunk egyetlen ecsetvonást sem, az anyag – a mûvésznõ szavaival élve – „önmagát formálja képpé”.

Amikor a formák feloldódnak a vásznon 1

Kucsora Márta 1997 és 2002 között a Magyar Képzõmûvészeti Egyetem festõ szakán, majd
2005 és 2006 között a Montclair State University (NJ) mesterkurzusán folytatta tanulmányait.

Számos külfüldi és hazai kiállításon és vásáron mutatták be munkáit, például 2008-ban Mexico City-ben a Galerie Urbana-ban, ugyanebben az évben a Bridge Art Fair-en Miamiban, és az Art Now Fair-en New York-ban, 2009-ben Kölnben a Galerie Ucher-ben. Itthon az Ernst Múzeum „A kép közvetlensége”, és a Nemzeti Galéria „A festmény ideje” címmel megrendezett kiállításokon láthattuk 2007-ben. A szegedi születésû mûvész jelenleg Budapesten él és dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik