Élet-Stílus

Buli a felhőkben [PingHong blog]

A Ritz-Carlton Hong Kong világhírű bárjában jártam. Ozone, a 118. emeleten.

A bár neve mindent elmond. Az ICC (International Commerce Center) a világ 4. legmagasabb épülete. Az Ozone Bar ennek az épületnek a tetején helyezkedik el, egészen pontosan a 118. emeleten, páratlan kilátással a lenyűgöző Victoria kikötőre.

A feljutás egyszerű, de folyamatosan bedugul az ember füle. Először beszállsz a liftbe a 9. emeleten. Ez a lift visz fel a 103. emeletre, ahol a Ritz-Carlton található. Miután beléptél a szálloda meseszép lobbyjába, továbbmész egy másik lifthez, aminek a végállomása a 118. emelet. Ennél magasabban nincs bár a világon, ezért nyerte el a “Világ legmagasabb bárja” címet. Nyilván.

Tehát kiszállsz a liftből a 118. emeleten, és azonnal egy asztalhoz kísérnek. Megkapod az itallapot és az étlapot, körbenézel, és pár másodpercig nem hiszed el, hogy itt vagy. Téved az, aki azt gondolja, hogy a képeken bármi olyat lát, amit én is. Ezt nem lehet visszaadni, és bár ez csak ez enyém, némi miheztartást adhatok a kedves olvasóknak. Ez nem az Eiffel-torony teteje, ez egy luxusszálloda 118. emelete, tetőterasszal, pezsgőkoktéllal és a Victória kikötővel.

Kilátás a miniatűr Hongkongra.

A bárban japán és speciális ázsiai ételeket szolgálnak fel. Különleges vodkák és whiskyk, valamint pezsgők, és jó néhány koktél szerepel az itallapon. Az áruk kifizethető… ha már egyszer ide hozta az embert a gusztusa..:)


És a kötelező fénykép a mosdóból, ahonnan nem volt sietős a távozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik