Élet-Stílus

Zeneileg a legerősebb, gazdaságilag a leggyengébb Sziget

385 ezren voltak az idei Szigeten, ami több, mint tavaly, de picit elmarad az eddigi rekordtól. Idén volt a legerősebb a zenei felhozatal, viszont a svájci frank is, ami rányomta a bélyegét a jegyvásárlási kedvre.

Hat kontinens mintegy ötven országából érkeztek az idei Szigetre, ami – nagykorúságát elérve – már az egyik legfontosabb kulturális, zenei esemény Európában. A Sziget költségvetése az idén jelentősen megnőtt, köszönhetően – többek között – a terület bérleti díjának, a biztonsági fejlesztéseknek és nem utolsósorban – az utolsó pillanatban leszerződtetett – Prince gázsijának. Ezt a növekedést – habár pár ezerrel több látogató volt, mint tavaly – a bevételek sajnos nem tudták kompenzálni.

A 19. Sziget így zeneileg a legerősebb, gazdaságilag pedig a leggyengébb fesztivál lett.

Annak ellenére, hogy az idén a rendezvény – a legutóbbi másfél évtizedben második alkalommal – veszteséges lett, nincs veszélyben a jövőre jubiláló, 20. fesztivál, hiszen a Szervezőiroda többi rendezvénye jelentős növekedést ért el. Azok nyeresége meghaladja a Sziget mínuszát, így a szervező cég, a Sziget Kft. továbbra is nyereséges lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik