Élet-Stílus

Melyik a főváros legjobb strandja?

Amikor éppen nyár van, remek kikapcsolódás a strand. De vajon hova érdemes menni?

A választásban segíthet a Tudatos Vásárló nyári tesztje, melyben a 21 legnépszerűbb budapesti és főváros közeli strandot vették górcső alá. A különböző helyszínek értékelésében szerepet játszott többek között az egészségbiztonság, az esélyegyenlőség (milyen lehetőségeik vannak a mozgássérülteknek és a kisgyerekkel érkező családoknak), illetve a programválaszték is.

A tesztből kiderült, hogy a strandok befogadóképességében, az építészeti kialakításában és a belépőjegyek árában is hatalmas az eltérés. Mivel a különböző intézmények, vagyis a gyógyfürdők, az élményfürdők más és más célt szolgálnak, ezért a teszt készítői ezeket saját kategóriájukon belül hasonlították össze, így abszolút győztest sem hirdettek.

A strandok közül az első helyen megelőzve a Paskált és a Pünkösdfürdőt, a Csepeli strandfürdő végzett, amit főleg az őrzött kerékpártárolójának és az akadálymentesített környezetnek köszönhet. A gyógyfürdők közül a Lukács, míg wellness kategóriában a Mogyoródi Aquaréna került a lista élére.

Nézze meg a teljes értékelést itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik