Élet-Stílus

Drága percek a Szigeten

Idén már másodszor vásárolhatunk sms-ben jegyet a Sziget Fesztiválra, ráadásul ezzel a módszerrel ténylegesen annyi időt fizetünk ki percalapon, amennyit a bent töltünk, de maximum 13 500 forintot. Az ajánlatnak van sok előnye, de nem olcsóbb így sem a belépő.

Kényelmes, de nem túl gáláns a szerdától vasárnapig élő ajánlat. Csúcsidőn kívül, azaz 23-18 óráig bruttó 35 forint percenként a bulizás, 18-23 óráig viszont bruttó 70 forint. Ez azt jelenti, hogy mondjuk, ha szerdán valaki csak a Pulpra kíváncsi, akkor a ki- és bejutási idővel együtt összesen nagyjából három órát kell kifizetnie. Azaz körülbelül 12 600 forintot. Ez nem nagyon éri meg, hiszen egy normál napijegy csak 12 ezer forint. (Egyébként a percszámlálás egy idő után leáll, és maximum 13 500 forintot kell fizetnie a mobilon vásárolt jegyért, ezért viszont reggel nyolcig bent lehetünk a rendezvényen. De ezt megtehetjük a 12 ezres napijeggyel is.)

A keddi Prince-koncertre viszont érdemes lett volna így kimenni, mert oda a napijegy 13 900 forintba került, de az ajánlat csak szerdától érvényes.

Ha valakinek késő éjjel támad kedve bulizni, vagy napközben szeretne kimenni, mondjuk egy kihelyezett múzeumi programra, vagy az égben meginni egy korsó sört, akkor csak 35 forint percenként a tarifa. Mivel a jegy a beengedő kaputól él, és kifelé szintén ott jár le az érvényessége, a választott programhoz hozzá kell adni minimum egy fél órát. Mindez együtt azt adja ki, hogy egy ötórás csúcsidőn kívüli szigetelésért több mint tizenegyezer forintot kell fizetni. Igaz, ha csak egy órára ugrunk ki a fesztiválra, akkor az a be is kisétálással csak 3500 forintba fáj. (De egy órára mi értelme van kimenni?)

A kezdeményezés tehát nem teszi olcsóbbá a szigetelést, esetleg azoknak, akiknek a szülei, vagy a munkahelye fizeti a telefonszámlát. Az viszont tény, hogy nem kell sorba állni a jegyért, bárhonnan kezdeményezhetjük a jegyvásárlást, és az sem utolsó szempont, hogy külön „expressz sávon” mehetünk be a fesztiválra. Ezek miatt azért érdemes megfontolni a lehetőséget.

A percalapú jegyről részletesebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik