Élet-Stílus

A nyár hiánya kikészít?

Hála a változékony időjárásnak, már augusztusban támadhatnak az őszre jellemző betegségek.

Az előrejelzések szerint a jövő hét elején ismét egy hidegfront érkezik, rövid időre ismét búcsút mondhatunk a napsütésnek, a nyári melegnek, aminek helyét a hűvös, szeles, esős, őszi időjárás veszi át. Noha idén volt már részünk rekordmelegben is, a mostani időjárás cáfolja a meteorológusok májusi előrejelzéseit, amik hosszú, száraz és meleg nyarat jósoltak.

A gyorsan váltakozó időjárás, a különböző frontátvonulások mindenkit megviselnek, azok pedig, akik ízületi betegségben szenvednek, vagy korábban csonttörésük volt még a közelgő frontokat is előre megérzik. Hogy ki hogyan reagál – a hvg.hu cikke szerint – több tényezőtől is függ. A fizikai, lelki és egészségi állapot, a biológiai ritmus, sőt a kor és a testsúly is beleszólhat a hangulatunk alakulásába.

Nemcsak a már említett frontátvonulás és az ehhez kapcsolódó frontérzékenység okozza a legtöbb kellemetlenséget: a hűvös idő miatt már most megjelentek a tipikus őszi betegségek, a meghűlés a nátha és a tüdő-, mandula- és arcüreggyulladás is egyre több panaszt okoz. Ennek oka, hogy a mostani páratartalom kedvez a baktériumok szaporodásának, a hűvös, szomorkás idő ráadásul a depressziósok tüneteit is erősíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik