Élet-Stílus

Hétvégén viszonylag nyár lesz

Szombaton sok napsütésre, akár 30 fokra is számíthatunk, vasárnap még melegebb lesz. Időnként, főleg nyugaton zápor, zivatar is lehet. Hétfőn jön a hidegrfront.

Szombaton országszerte többórás napsütésre számíthatunk, melyet nyugaton gyakran, másutt időnként zavar majd gomolyfelhősödés. A Dunántúl északi-északnyugati területein zápor, zivatar is előfordulhat átmeneti szélerősödés kíséretében. A déli-délkeleti szél általában gyenge marad. A hőmérséklet csúcsértéke 26 és 30 fok között alakul.

Vasárnap a középső és keleti tájakon szintén sok napsütés várható, ugyanakkor a Dunántúlon már gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte csak nyugaton-északnyugaton majd északon többfelé, másutt csak elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Egy-egy zivatargócban felhőszakadás és jégeső is lehet, viharos szél kíséretében. A keleti-délkeleti és déli tájakon estig csapadék nem valószínű. A fokozatosan délire, délnyugatira forduló szél egyre többfelé megélénkül, néhol erős lökések kísérhetik. A délután második felétől a Kisalföldön nyugatira, északnyugatira fordul és megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke között 26 és 32 fok között várható.

Hétfőn eléri a térségünket egy újabb hidegrfront, fokozatos lehűlésre számítsunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik