Élet-Stílus

Geszti nem bír magával

A megosztó médiaarc a nagy napjára készül. Tény, hogy imád szerepelni, villáminterjúkat adni, fotósoknak pózolni, zenészeket instruálni, vokalistákkal flörtölni. Képriport a Gesztivál előtti egyik próbáról.

Geszti Péter nem tud leállni. Ezt mindenféle értelemben kimondhatjuk: úgy is, hogy pár év szünet után rendszeresen rájön a comebackkényszer, meg úgy is, hogy konkrétan nem képes egy helyben maradni. Ha más nem is, ez kiderült a Gesztivál előzetesén, amely sajnos nem táncos-jelmezes főpróba, hanem egy stúdióban abszolvált egyszerű próba volt. Az viszont tény, hogy imád szerepelni, villáminterjúkat adni, fotósoknak pózolni, zenészeket instruálni, vokalistákkal flörtölni, hangládán ülve, unplugged-stílusban énekelni – mindezt meg is tette másfél óra alatt.

Geszti megosztó személyiség, több mint húsz éve többé-kevésbé intenzíven jelen van a köztudatban, popzenei attribútumokat éppen úgy aggatnak rá, mint politikaiakat. Ő volt az az ember, aki egy egész nemzettel elhitette, hogy a rapzene egyenlő a kelleténél három számmal nagyobb, színes ruhákban ugrándozó, vicces rímekben beszélő férfiakkal (mérgesek is voltak rá a kezdődő underground hiphop hívei), hogy aztán pár év múlva a Jazz+Az kedvéért öltönyt húzzon, népszerűsítse a kreatív reklámok kultuszát és sikerre vigyen egy országimázs-projektet (Nemzeti Vágta).

Nézze meg a próbát a galériában! Fotó: Neményi Márton / fn.hu

Nézze meg a próbát a galériában! Fotó: Neményi Márton / fn.hu

Új projektje, a szintén szóvicckényszerből építkező Gringó Sztár ambiciózusabb, mint bármelyik előző: saját bevallása szerint kozmopuritán, papíron pedig fúziós produkció reggae-vel, dzsesszel, hiphoppal, skával, balkáni fogásokkal. Hogy hogyan sikerül mindez (ha egyáltalán), arról most nem mondunk ítéletet, mindenesetre tény, hogy profi, sokat látott zenészeket verbuvált maga mögé. A Sziget mínusz egyedik napján, a szerényen csak Gesztivál névvel ellátott koncertsorozaton egyébként kiderül minden, plusz visszatér a Rapülők, a Jazz+Az, még az Első Emelet is.

Geszti: „Együtt főztük ilyenné magunkat”

Geszti nem bír magával 2

Mit keres egy fősodorbeli, nem a garázsrock vonalon befutott sztár a Sziget mínusz első napján? Mi a kapcsolat az együtt nem működés rendszere, a tehetségtelen politikusok, a rosszkedvű árnyékország, és Geszti Péter új formációjának pálinkakoktélről szóló száma között? A rappert néhány nappal a Gesztivál előtt kérdeztük.
Az interjú itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik