Élet-Stílus

Egyre kevesebb brit tombol vakációja alatt

A vakáció alatti részeg dorbézolásokról és súlyos testi sértéssel kapcsolatos ügyekről szóló történetek ellenére tavaly 10 százalékkal kevesebb brit turista került összeütközésbe a törvénnyel világszerte, mint korábban - derült ki a szigetország külügyminisztériumának éves jelentéséből.

Az adatok szerint Spanyolországban vették őrizetbe a legtöbb vakációzó britet az elmúlt évben, de a kábítószer-birtoklás miatti letartóztatások száma Jamaica, Argentína, Brazília, Szerbia és Peru területein volt a legmagasabb. Ezekben az országokban már a kis mennyiségű kábítószer birtoklás is súlyos következményekkel és akár helyben letöltendő börtönbüntetéssel is járhat.

A vakációzók számára továbbra is nagy kockázatot jelentenek az olyan egzotikus bűntények, mint például a terepmintás ruhák viselete Barbadoson, amely sértést jelent a helyiek szemében, még akkor is, ha gyermek hordja.

A jelentés szerint a szigetország lakóinak kétharmada még mindig nem tájékozódik előre az úti célját képező ország törvényeiről és szokásairól mielőtt útnak indulna. Ezért sokan nem tudják, hogy míg Barcelonában nem ajánlatos bikiniben róni az utcákat, addig Thaiföldön akár háromtól tizenöt évig terjedő szabadságvesztés is járhat a helyi királyi családon csattanó rosszindulatú poénért, vagy kritikáért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik