Élet-Stílus

Vezetékes telefont is lehet hívni Gmailen

Újabb tőrt döf a világ legnagyobb webes vállalata konkurensei szívébe. A Gmailen keresztül már nem csak az amerikaiak tudnak mobilt és vezetékes telefont hívni.

38 nyelven, 150 ország vonalas és mobil számait lehet olcsón hívni az internetes oldal kibővített szolgáltatásának köszönhetően.

Az úgynevezett Voice Calls eddig csak az USA-ban és Kanadában működött, ők egymás közt már tavaly óta telefonálhattak, ráadásul ingyen. Ezt bővítette most számukra más országok elérhetőségével is Google, plusz bevont még néhány országot is a szolgáltatásba.

A Google azt azonban nem pontosította, mely országok kaptak jogosultságot most a szolgáltatáshoz – úgy tűnik hazánk például nem – ugyanis azt, hogy működik, egy zöld telefon ikonnak kellene jeleznie a Gmailben. Pedig igencsak olcsón lehetne rajta telefonálni. Az USA-ból, ahonnan lehet külföldre is telefonálni egy magyarországi vezetékest 2 centért – vagyis alig 4 forintért – illetőleg mobilt 15 centért – 28 forintért – lehet hívni, és a Google még összekapcsolási díjat sem számol. (Igaz az Áfá-t nem tartalmazzák áraik.)


Az árakat illetően is elmarad a Skype. Az USA-ból például hazánkat 2,3 centért lehet vezetékesen, míg mobilon 22,5 centért lehet hívni.
A rendszerben euró alapon is el lehet számolni, vagy akár angol fontban, illetve kanadai és amerikai dollárban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik