Élet-Stílus

A New York Times Budapestet ajánlja

A napilap többek között a Corvintetővel és a Tisza cipővel népszerűsíti a magyar fővárost.

A cikk szerzője egy rövid – összesen 36 órás – hétvégi látogatás programját állította össze olvasóinak. Ebben kitér arra, hogy Budapest hangulatával és sajátosságaival messze kitűnik a kelet-európai régió többi városa közül. Evan Rail a magyar főváros egyik nagy erényének tartja, hogy legizgalmasabb látványosságai nem importáruk, hanem helyi sajátosságok.

A kifejezetten a New York Times olvasóinak készült túra első állomása meglepetésre nem egy közismert hotel vagy épület, hanem egy Tisza cipő márkakereskedés. A cikk szerzője szerint a hétvégi túrákhoz nélkülözhetetlen menetfelszerelést – vagy legalább a cipőt – itt kell beszerezni: a Tisza cipő ugyanis az egyik legjobb szuvenír Budapestről, amit ráadásul hordani is lehet.

Rail a túra további részében a Sas utcai Borkonyhába, az Ötkertbe és a Corvintetőre is elkalauzolja az olvasókat, sétát ajánl a Nemzeti Múzeum, a Dohány utcai zsinagóga és a Duna környékén, azoknak pedig, akik a hasukra is gondolnak, kifejezetten ajánlja az Onyxot és a Costest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik