Élet-Stílus

Kölesből országtorta?

Működik. Még be sem mutatták, mi már közre is adjuk. Galéria!

Annak ellenére, hogy BKV-val megközelíteni kemény küzdelem (Üllői út 452.), egy ideje a gasztrobloggerek favoritjának számít a kávézóként, cukrászdaként és étteremként is funkcionáló Zila Kávéház. Nem véletlenül: Zila László mestercukrász és Farkas Vilmos cukrász előszeretettel kísérletezik olyan alapanyagokkal, amelyek elsőre döbbenetesen hangozhatnak a nagyüzemi zserbó, kókuszkocka és franciakrémes szentháromság híveinek. Az édességeket azonban képesek úgy kivitelezni, hogy az összhatás hagyományos maradjon.

Most például a kölesre építették azt a kompozíciót, amelyből végül az ország idei tortája lett. A kecskeméti barackos kölestortát demonstratív jelleggel el is készítették kedd délután az oktatóvideókra szakosodott Laptopkonyha stúdiójában, Buza Sándor vezényletével, hogy a celebfaktor is rendben legyen. Az alapanyagok minősége nagyon fontos – ne próbáljuk helyettesíteni például a névadó és kötelezően érett barackot -, de speciális konyhai eszközök egy kis kreativitással kiválthatóak.

Buza Sándor, Zila László és Farkas Vilmos. Recept a galériában! Fotó: Neményi Márton / fn.hu

Buza Sándor, Zila László és Farkas Vilmos. Recept a galériában! Fotó: Neményi Márton / fn.hu

Figyelem, a torta elkészítése még a rutinos hobbicukrászoknak is fél napos, odafigyelést, fegyelmet és arányérzéket igénylő munka, ezért senki nem álljon neki „lesz, ami lesz”-alapon! Az esemény utáni gyorstesztünk eredménye: melegen ajánlott. A recept nem titkos, viszont végig kell nézni hozzá a fenti képgalériát. A tortát egyébként augusztus 20-án mutatják be hivatalosan is, rögtön több ezer szelettel, amit a budai rakpartra pakolnak majd ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik