Élet-Stílus

Lesöpörtük a kazahokat a pályáról

11 góllal verte meg a magyar vízilabdacsapat a kazahokat. 16-5-re nyerte meg a meccset a magyar férfi vízilabda-válogatott szerdán a sanghaji vizes világbajnokságon.

Kemény Dénes legénységéből négyen – Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert és a csapatkapitány, a montenegróiak ellen 4 alkalommal eredményes Biros Péter – is három gólt lőttek.

A négyes másik szerdai összecsapásán Montenegró alakulata 9-7-re legyőzte a spanyol válogatottat. A csoportmeccsek pénteki zárófordulójában, magyar idő szerint 11 órai kezdettel száll medencébe Kemény Dénes legénysége a spanyolok legjobbjaival. A tét a csoport első helye, amelyhez már egy pont is elég, s amely azonnal negyeddöntőt ér. A második és harmadik helyezettek egymás elleni párharcban, úgynevezett keresztbejátszással osztják el a maradék négy helyet.
Kormos Villő Gyöngyvér a 29. helyen végzett a női toronyugrás szerdai selejtezőjében, így nem jutott be a 18-as középdöntőbe. A magyar résztvevő 233,75 ponttal zárta a délelőtti kvalifikációs küzdelmeket, a tizennyolcadikként még éppen továbblépő dél-koreai Kim Jin Ok 268,15-öt kapott ugrásaira. A legjobban a kínai Hu Ja-tan (Hu Yadan) szerepelt 382,25 ponttal. A versenyben 33-an indultak.

Gercsák Csaba (1:56:58.9 óra) a 35., Kutasi Gergely (2:02:17.2) pedig a 44. helyen ért célba a nyíltvízi úszók 10 km-es számában. A győzelmet a görög Janniotisz Szpirosz harcolta ki (1:54:24.7 ó), a német Thomas Lurz (1:54:27.2) és az orosz Szergej Bolsakov (1:54:31.8) előtt. Az első tíz helyezett biztosította a helyét a jövő évi londoni olimpián.

Harmadik aranyérmét gyűjtötte be a sanghaji vizes világbajnokságon az orosz Natalja Iscsenko, aki a műúszók szerdai egyéni szabadprogramjában is legyőzhetetlennek bizonyult. A klasszis versenyző, aki pályafutása 13. vb-elsőségét szerezte, korábban az egyéni rövidprogramban és – Szvetlana Romasinával – a páros rövidprogramban is a legjobbnak bizonyult a kínai metropolisban.

Iscsenko (98,550 pont) mögött az ezüstérmet a spanyol Andrea Fuentes (96,520), a bronzot pedig a kínai Szun Ven-jen (Sun Wenyan, 95,840) érdemelte ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik