Élet-Stílus

Mikor kielégítő egy házasság?

Annyira talán nem meglepő, hogy az amerikai szakértők még a boldogtalan kapcsolatok mögött is az elhízást gyanítják.

A szakértők állítják, ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszú távon kielégítő és boldog lehessen, elengedhetetlen, hogy a férfi legyen a súlyosabb. Ez persze alapvetően nem nagy dolog, hiszen a férfiak zöme – genetikus adottságaikból kifolyólag – nagyobb testtömegindexszel bír, mint a nők.

Az erre vonatkozó vizsgálatban, amiben összesen 169, 35 év alatti friss házas vett részt, kiderült, hogy a házasság első pár évében a súly egyáltalán nem játszik semmilyen szerepet. A problémák átlagosan a negyedik év végén kezdődnek – legalábbis a válaszadások szerint -, ebben az időszakban ugyanis látványosan boldogabbak voltak azok a nők, akiknek kisebb volt a testtömegük, mint párjuknak.

A szakértők rámutattak, hogy a túlsúlyos – legalábbis a férjüknél nehezebb – nők hajlamosabbak a depresszióra, könnyebben fordulnak magukba, ám mivel gyakran nem tudatosul bennük a hangulatváltozásuk oka, segítséget nem kérnek. Erre szélsőséges esetben a kapcsolat is rámehet – figyelmeztettek a Tennessee Egyetem munkatársai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik