Élet-Stílus

Mit vegyek fel? – divattippek tervezőktől

A közönséges megjelenést a divatostól csupán egy vékony határ választja el.

Talán nem is gondoltuk volna, hogy a szürke hétköznapokat a kedvenc ékszerünkkel is megszínesíthetjük. Szerencsére Carolina Herrera helyettünk is gondolt erre és azt javasolja, ha nincs lehetőségünk új ruhát vásárolni, akkor kedvenc divatékszerünkkel dobjuk fel öltözetünket és biztos, hogy remekül fogjuk érezni magunkat. Egy kedves emlékeket őrző nyakékkel még a farmer-póló szettet is feldobhatjuk.

A vörös szín úgy vonzza a férfiak tekintetét, mint bikát a vörös posztó… Ám Valentino nem csak ezért ajánlja a vöröset, ha tanácstalanul állunk a ruhásszekrény előtt. Ez a szín tele van vitalitással, figyelemfelkeltő és nem lehet vele mellényúlni.

Calvin Klein ezzel szemben a legegyszerűbb dolgokra esküszik: egy fekete kisruha, vagy egy enyhén karcsúsított blúz egyenes szárú nadrággal minden alkalomra tökéletes megoldás lehet.

John Galliano viszont bátorít. A botrányhős tervező szerint az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig azt csináljuk és azt viseljük, amit elvárnak tőlünk. Galliano arra buzdít, hogy ne legyünk átlagosak, kísérletezzünk bátran új stílusokkal is, hogy minél hamarabb megtaláljuk az egyéniségünkhöz illő ruhákat. Tipp: igyekezz ellentétes dolgokat párosítani – például egy elegánsat valami vaddal.

Roberto Cavalli szerint néha nem árt az óvatosság:

Ne ess túlzásokba! A közönséges és a szexi között sokszor nagyon keskeny a határvonal. Ha egy mélyebb dekoltázsú felsőre szavazol, nem kell megmutatnod a combodat. És ugyanez igaz fordítva is. Kísérletezz inkább az élénk színekkel és viselj selymet!

Marc Jacobs a sportnál kezdi az öltözködés alapjait:
Figyelj oda a testedre! Egy megfelelően karbantartott testen szinte minden jól mutat! Ezenkívül az sem árt, ha beruházol egy maradandó, elegáns táskába, amelyet akár évekig is viselhetsz.

Az i-re a pontot Michael Kors egy elegáns zárómondattal teszi fel: “Sose feledd, hogy az egyik legszexisebb és legcsábítóbb fegyvered a mosolyod!” 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik