Élet-Stílus

Épül az új World Trade Center

Nézzen lenyűgöző képeket az építkezésről.

Közel 10 évvel a Világkereskedelmi Központ ikertornyainak leomlása után már épül – és igen jól halad – a helyére tervezett irodakomplexum, ami a One World Trade Center nevet kapta. A helyszínen és a tornyokból a Daily Mail stábja készített lenyűgöző képeket.

Az építkezést 2006-ban kezdték meg David Childs tervei alapján, a készítők pedig már ekkor elhatározták, hol kell tartaniuk a projekttel a tragédia 10. évfordulóján és az ezt követő években. A régi tornyok helyén 5 irodaházat építenek fel, ezek közül az elsőt, a One World Trade Centert várhatóan 2013-ban adják át.

A 175 méter magas toronyban 300 ezer négyzetméternyi irodaterület, 125 méter magasan ráadásul még egy kilátóterasz is lesz. 

Az eredeti Világkereskedelmi Központ hét toronyházból állt, amiket az 1970-es években Minoru Yamasaki japán építész és segítőtársa Emory Roth tervei alapján építettek. A komplexum két legismertebb épülete a World Trade Center 1 és 2, vagyis az ikertornyok voltak, melyek 1993. február 26-án egy terrortámadást már kibírtak, végül 2001. szeptember 11-én semmisültek meg egy újabb terrortámadás során.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik