Élet-Stílus

Elnöki vizit után balkán a VOLT-on

Az első napon már nőtt az életkor és előkerültek a tolvajok is. A napot a balkán zene uralta meg Schmitt Pál. A pesti esőknek nyoma sincs.

A fesztivál első napján eljött a hatalmas tömeg, a szálló por és a kirámolt sátrak ideje. Meleg víz azóta sincs, viszont meglátogatott minket Schmitt Pál. A köztársasági elnöki pofasörvizit után még körbenézett az EU-s elnökséget futtató sátornál, majd távozott a VOLT porfelhőjéből a nehéz súlycsoportba tartozó golyóálló elnöki Audin.

VOLT 1. nap - Galéria

VOLT 1. nap – Galéria

A VOLT fesztivál első napján a balkáni zenék uralták a fellépők névsorát. Bár önmagában a stílus kiválóan passzol a fesztiválok hangulatához, ekkora töménységben már kicsit laposnak tűntek. A Mahala Rai, Emir Kusturica és bandája és az érdekes nevű Figli Di Madre Ignota nagyjából ugyanazt hozták pepitában, bár kétségtelen, hogy remek minőségben és hatalmas tömeget megtáncoltatva. A Szilvásy Gipsy Folk Band kitűnt a balkán lakodalmasok közül a különleges magyar ízű cigány folk muzsikával.

A frissen érettségizett generáció azonban egyértelműen az esti Chemical Romance banda előadására készült. Mi nem. A Kiscsillagra azért betévedtünk, de vagy a hangosítás nem volt tökéletes (ami egyébként VOLT-on viszonylag gyakran előfordul, már csak azért is, mert a színpadok nagyon közel vannak egymáshoz), vagy Lovasiék alter-pop-ja nem kötött le eléggé.

A sátorhoz visszaérve viszont szomorúan konstatáltuk, hogy a zárva hagyott bejárat tárva nyitva. A szemfüles tolvajok egy-két tisztálkodási felszereléssel és maroknyi ruhadarabbal gazdagabban tengetik tolvaj életüket tovább. Nem árt azért pár faktort figyelembe venni, ha az ember fesztiválokon sátrazik. Valódi értéket SOHA ne hagyjunk a sátorban! Érdemes nyitva hagyni a táskákat, hátizsákokat, vagy kipakolni belőlük, hogy a tolvaj felmérhesse a terepet és továbbálljon, ne pedig látatlanban vigye el az egész pakkot, később válogatva a számára értéktelen, számunkra viszont olykor nehezen pótolható dolgok között. Kerítés mellé sem igazán éri meg sátrat parkolni, mert a legtöbb kleptomán itt mászik át egy rövid vizitre. Aztán VOLT nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik