Élet-Stílus

Megfiatalodott a VOLT

A fesztivál 0. napján kiderült, hogy az átlagéletkor épphogy eléri a 18-at, a víz hideg, viszont egészen eddig elmaradt a minden évben megszokott fesziváláztató 24 órás eső.

A VOLT fesztivál 0. napja leginkább a sorban állásokról, a kifogástalan sátorozó helyszín kiválasztásáról és a Kispál és a Borz nem élő koncertjéről szólt. Kedd délután a bejárat előtt már hatalmas kígyózó sorokban álltak az emberek jegyvásárlásra várva a tűző napon. Valószínűleg pont az ilyen kellemetlen élmények utáni felfrissülés okán nincs melegvíz a fesztivál zuhanyzóiban, egy jeges tus után sokkal felelősségteljesebben áll be az ember az első sorba a koncerteken.

Koncertek ugyan a 0.napon még csak hébe-hóba voltak, de Lovasi András Sziasztok!-jára még úgy is megőrülve rohantak az első sorba a tinik, hogy a megboldogult Kispál és a Borz frontembere csak a vásznon jelent meg nekik a Napozz Holddal kispál film közepesen exkluzív vetítésén az MR2 színpadán. Lovasiék rendelkezhetnek valami celluidon is átütő tinimágnes feromonnal, mert hiába játszottak 20 évig számtalan generációnak még a VOLT 0. napján is a legfiatalabbak csápoltak álkoncertjükön.

Tinik a Kispál mozin (Fotó: Bihari Ádám - fn.hu)

Tinik a Kispál mozin (Fotó: Bihari Ádám – fn.hu)

A Budapest Bár fellépését nem vártuk meg a csúszás miatt, de a beéneklést, hangszerpróbát még láttuk koradélután és ez alapján teljesen biztosak vagyunk abban, hogy akik kedvelik a Bár 20-as, 30-as éveket idéző sanzon remake stílusát, vagy szerelmesek Kiss „Quimby” Tibor orgánumába, azok nem csalódtak.

A dajdaj hajnalig tartott, valószínűleg a Palotai Zsolt tetemes lemezgyűjteményén nyugvó Rewind tartotta a lelket azokban, akik már a 0.napon oda akarták tenni magukat. Hajnali 6 körül aztán minden dübörgés abbamaradt és az ember csendben élvezhette a madarak csicsergését, vagy a sátrak között szlalomozók rossz helyre lépéskor eleresztett káromkodásait.

Ami feltűnő az idei VOLT fesztiválon az a viszonylag alacsony életkor. Rengeteg (a többség) fesztiválozó legfeljebb alulról csapkodja a piros karikát, ám nyilván hatékony módszer lesz a direkt az ő alkoholfogyasztásukat megakadályozandó 18+-os karkötő, amivel kizárólag nagykorúaknak van lehetősége alkoholt vásárolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik